TRÄDGÅRDSDESIGN – ANLÄGGNING – PROJEKTLEDNING – RÅDGIVNING – INFÖR FÖRSÄLJNING & FEST – PRESENTKORT
___________________________

TRÄDGÅRDSDESIGN
Vi förverkliga dina trädgårdsdrömmar med sikte på att göra det vackrare än du ens kunnat föreställa dig. Estetiska, funktionella gröna rum där du trivs! Lättskött och vackert – är vårt motto.
Ibland har man inte tiden som krävs för att göra verklighet av sina visioner och det är då som vi kommer in i bilden.

Det här tar vi oss an
Vi arbetar med allt från rådgivning, trädgårdsdesign, anläggning till att ta oss an hela trädgården eller innergården. För den som vill göra anläggningsarbetet själv är vår detaljerade trädgårdsritning ett mycket bra underlag. För den ovane kan vi komplettera med inköpslista och planteringsinstruktioner.

Varför ska du anlita en trädgårdsdesigner?

 • Du har idéer som du vill förverkliga – men har inte tid eller kunskap
 • Du vill skapa en trädgård som är vacker och även är lättskött
 • Du vill se hela potentialen i din trädgård
 • Du vill undvika onödiga och dyra misstag
 • Du vill utnyttja kvadratmetrarna på bästa sätt i en mindre trädgård

Vi startar upp ett nytt projekt genom ett möte, där vi lyssnar till önskemålen och ser över förutsättningarna. Under konsultationen föreslår vi olika lösningar och diskuterar fram en grov plan. Efter detta möte kan vi lämna offert på de designarbeten som önskas. 

Om ni väljer att gå vidare så är nästa steg är att vi träffas under ca två till tre timmar i din trädgård för att prata igenom dina behov och önskemål. Till hjälp har vi en checklista och en skalenlig tomtkarta som du tillhandahåller. Viktiga frågeställningar är vilka funktioner din trädgård ska rymma, vad du tycker om och vad du inte tycker om? Vi pratar också igenom vilka växter ni gillar, om ni vill odla grönsaker och frukt, och vi kommer fram till hur er drömträdgård ser ut med tidsram och budget i beräkningen. Hur mycket får det kosta? Ska ni gräva och plantera själva eller ta in hjälp? Behöver hela trädgården stå klar på en gång eller kommer den byggas upp efter hand?

___________________________

ANLÄGGNING

Vi finns med dig hela vägen från design, anläggning till din färdiga trädgård. Joannas Garden Service fungerar som ett nätverk där vi samarbetar med flera skickliga anläggningsfirmor. Handlar det om mindre anläggningsarbeten, där inga maskiner behövs, gör vi anläggningsarbetet själva när så är möjligt. Behövs grävmaskiner så har vi samarbetspartners.

Exempel på anläggningsarbeten:

 • Trädgårdsgångar och uteplatser
 • Plantering av växter, buskar och träd
 • Gräsmattor
 • Dränering
 • Förberedelse för ljussättning
 • Staket och pergolas

___________________________

PROJEKTLEDNING
Vid större projekt står Joannas Garden Service för projektledning under hela processen av anläggningsarbetet. Många kunder har inte tid att styra anläggningsarbetet och finnas till förfogande för att svara på de frågor som uppkommer under arbetets gång. Vi kan därför hjälpa till med att representera kunden genom att ombesörja att projektet löper på, sköta problemlösning och se till att arbetet utförs med rätt kvalitet.

Vi hjälper dig med allt från offertunderlag
Efter kundens önskemål kan vi sköta allt från att ta in offerter för anläggningsarbetet till att se till att arbetet genomförs och avslutas på ett bra sätt. Vi kan hjälpa till med:

 • Framtagning av anbudsförfrågan, där viktiga kvalitetskrav specificeras
 • Platsbesök och genomgång av arbetet med två-tre konkurrerande entreprenörer
 • Kontakt med anläggningsfirmor där vi bistår med att reda ut frågetecken och ser till att entreprenörerna ger ett pris för samma arbete

slutkontroll
Efter att beställaren valt anläggningsfirma, kommit överens om pris och tider kan vi bistå bla med följande projektledningsinsatser:

 • Inledande planeringsmöte med entreprenör
 • Kontroll av att trädgårdens nya former stämmer överens med design
 • Inköp av växter och andra material, inkl beräkning av volym och antal
 • Kontinuerliga planeringsmöten på plats med entreprenör under arbetets gång för att säkerställa att designen tolkas korrekt
 • Telefonkontakter med entreprenör under anläggningsarbetet
 • Kvalitetskontroll på plats vid kritiska moment
 • Utplacering av växter
 • Slutkontroll av arbeten tillsammans med beställare och anläggningsfirma

___________________________

RÅDGIVNING
För dig som själv vill planera din trädgård kan en trädgårdsrådgivning vara en bra lösning. Vi träffas i din trädgård och skissar fram ett enkelt förslag utifrån dina behov, önskemål och idéer.

Vi hjälper dig med trädgårdens former
Vi kan hjälpa dig att ta fram spännande former i din trädgård och ge förslag på växter som passar förutsättningarna och den stil du tycker om. Efter vårt besök har du en enkel skiss i din hand och kan i lugn och ro själv vidareutveckla idén och komponera rabatter.

Priser
Vid trädgårdsrådgivning i Stockholm tar vi betalt för restid samt den konsultationstid du önskar. Betalning sker mot faktura i förskott.

Kostnadsfria trädgårdstips
Ger vi ut kontinuerligt på vår Facebooksida. Följ oss gärna där

___________________________

INFÖR FÖRSÄLJNING & FEST

Det är många som har ont om tid inför försäljning av sitt hus eller inför en fest. Då kan det komma väl till pass att vi kommer och gör er trädgård presentabel. Antal timmar och man är valfritt.
Vi kan leverera blommande buskar i kruka från grossist när det behövs något x-tra som lyfter uteplatsen.

___________________________

PRESENTKORT
Ge bort trädgårdsdesign till någon du tycker om. Du kan köpa presentkort skräddarsytt för tillfället och mottagaren. Att ge bort en trädgårdsdesign eller trädgårdsrådgivning är en unik och mycket uppskattad gåva som passar brudparet, den som fyller jämt eller den som behöver en hjälpande hand att anpassa trädgården och därigenom underlätta vardagen.

Priser
Du väljer själv vilken summa och tjänst som presentkortet ska gälla. Kontakta oss så hjälper vi dig att avgöra vilken gåva som passar allra bäst för det speciella tillfället.